zaterdag 9 november 2013

DE SOEPWINKEL

Ik hoorde steeds vaker over een winkeltje in de Oude Kijk in 't Jatstraat, waar ze heerlijke soep zouden serveren. Toen twee vriendinnen van mij deze week beide enthousiast reageerde na een bezoekje aan de winkel, kon ik er niet meer onderuit. 

Tijdens koopavond op donderdag liep ik binnen in het schattige, kleine soepwinkeltje. Het is interieur doet gezellig aan, met barkrukken en een mix van soepkommen en -pannen die te koop zijn. Na wat vragen gesteld te hebben kwam ik erachter dat ze ook een veganistische soep verkochten, namelijk de wortelsoep, met gember en sinaasappel. Ik kreeg een goedgevulde kom, met een stuk donker pompoenpittenbrood ernaast. Ze had ook andere broodsoorten in de aanbieding, maar deze leek mij het lekkerst, ik heb echt een ding voor pompoenpitten. De soep was heerlijk gevuld en vrij pittig doordat er rode pepertjes in zaten. Ik heb me heerlijk volgegeten en kon daarna weer een avond aan de slag voor Ciné Premières. Ga vooral een keer langs bij deze fijne soepwinkel & get it while it's hot! 





Oude Kijk in 't Jatstraat 12
9712 EG Groningen
Ze zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 12.00 tot 18.00 u, op koopavond tot 20.00 u en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 u. 

vrijdag 8 november 2013

Feelgood serie: Derek

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met het fenomeen Netflix. Het is een internetservice waarmee je tegen betaling films en series kunt streamen. Ik heb de eerste maand gratis gekeken en daarna mijn abonnement stopgezet omdat ik het aanbod vond tegenvallen. Een tijdje later stelde mijn kersverse vriendje voor om een Netflix serie te gaan kijken van Ricky Gervais, dat plaatsvindt in een bejaardentehuis. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten, maar dat het grappig zou zijn vermoedde ik wel.

Inmiddels heeft de serie, genoemd naar hoofdpersoon Derek, mijn hart gestolen. Derek is een verzorger in het bejaardentehuis en is "bijzonder" in de omgang.  Verder laat ik de trailer voor zich spreken en zal ik niet teveel loslaten over het verhaal. De serie laat me schateren van het lachen, maar is ook erg vertederend en de onderliggende boodschap vind ik prachtig: wees aardig voor een ander. Zo simpel en toch zet het je aan het denken over hoe je zelf met de mensen in jouw omgeving omgaat. Kun je wel een opkikker gebruiken, kijk dan vooral een aflevering, via Netflix of via Youtube. Je voelt je gegarandeerd een stuk vrolijker na afloop en misschien steek je wel iets op van Dereks levensmotto, ik in ieder geval wel.


donderdag 7 november 2013

Busy bee

Even een kleine update, voor als iemand zich afvraagt wat ik de laatste tijd uitspook! 

Ik ben veel op stage, er is weer een festival van start gegaan: Ciné Premières

Ik eet lekker én veganistisch tot en met 21 november :-)

Dat betekent veel naar ingrediënten kijken en nieuwe dingen uitproberen

Tussendoor vriendinnen zien tijdens een afscheidshightea in de Bakkerswinkel voor Karine
Mijn kamer op orde proberen te houden, zodat het niet de chaos in mijn hoofd weerspiegelt! 

Ik hoop de komende tijd nog wat meer aan ontspanning toe te komen, maar dat gaat helemaal goed komen want ik ga 21 november met Liesbeth naar la città eterna: Rome! Maar hierover later meer. Ciao for now...

zaterdag 2 november 2013

Music for couchpotatoes


Een playlist met classics door vrouwelijke r&b artiesten op deze zaterdagavond, om mijn nostalgische kant zoet te houden en om een beetje goed te maken dat ik vanavond niet in een club ga dansen maar mijn wijntjes (weer) op de bank ga nuttigen. Who's with me?

vrijdag 1 november 2013

Doen in 050 #1

Vaak vlieg ik 's weekends het hele land door, om van alles te beleven op cultureel gebied. Maar ook in mijn eigen mooie stad wordt er genoeg georganiseerd, dus heb ik een overzicht gemaakt van wat voor leuks er (low budget) te doen is in Grunn dit weekend. Kun je het openbaar vervoeren een keer laten voor wat het is en een paar uur langer uitslapen - mits je in het hoge Noorden woont uiteraard.

EXPOSITIE
De Noorderlicht Fotogalerie toont van 26 oktober tot 24 november onder meer de drie series portretten A New Kind of Beauty, Days with My Father en Maybe van fotograaf en kunstenaar Philip Toledano. De foto's die te zien zijn op de site beloven heel wat, dus ga snel kijken nu het nog kan.
Noorderlicht Fotogalerie
Akerkhof 12
Groningen
Entree gratis
LIVEMUZIEK
Een avond livemuziek met nummers van heartthrob John Mayer. Heb je hem gemist toen hij onlangs optrad in Nederland? Dan is dit je kans om alsnog weg te zwijmelen bij Johns muziek!
Paleis Brasserie
Boterdiep 113
Groningen
Entree gratis
DANSEN
Elke vrijdag kun je bij het Cubaanse restaurant Hemingways salsadansen. Trek je leukste jurkje en hakken uit de kast, haal je wederhelft (of een vriendin) over, drink wat moed in en doe die voetjes van de vloer! Toegang is kosteloos en gegarandeerd dat je je ogen uitkijkt door alle salsa skills die getoond worden.
Hemingways
Kattendiep 23-1
Groningen
Entree gratis
FILM
De prachtige natuurfilm De nieuwe wildernis draait nog steeds bij ForumImages en op vertoon van je studentenpas betaal je €7,- voor een kaartje! Ik schreef al eerder over deze mooie film van Nederlandse bodem.
ForumImages
Hereplein 37
Groningen
Entree €9,- en studenten €7,-

Woon je niet in Groningen? Er is vast genoeg te doen bij jou in de omgeving wat betreft film, dansen en meer. Heel fijn weekend!
Copyright © 2014 Smakelijk Leven