woensdag 30 oktober 2013

Wengenn in Wonderland


Deze schattige vogelverschrikker is het kleine jochie Wengenn. Zijn moeder Queenie Liao kwam op het idee om hem tijdens zijn middagdutjes te fotograferen in allerlei zelfgemaakte fantasiewerelden, met knuffels, kussens en andere artikelen die ze in huis had. Het resultaat is een prachtige, vertederende fotoserie die uitgegeven is in boekvorm onder de naam Sleepy baby. Ik heb hieronder een selectie gemaakt van de foto's, de rest kun je bekijken in het Facebookfotoalbum van de enorm creatieve en getalenteerde Queenie Liao. Kijk mee en droom weg bij de foto's van het avontuurlijke mannetje Wengenn!








Afbeeldingen via Queenie Liao

zondag 27 oktober 2013

NO-BAKE CHEESECAKE

Ik hou enorm van toetjes en taarten, echter heb ik op dit moment helaas geen oven in mijn woning. Wel een combi-magnetron met kuren waarin je nog net (overheerlijke) nachos kunt maken, maar zeker geen baksels gaar kunt krijgen. Het vergt dus wat creativiteit van mijn kant wanneer het aankomt op het maken van desserts. Gelukkig zijn daar de no-bake recepten! Gerechten die lijken op the real deal, maar geen oven vereisen. Wel een koelkast of diepvries, dus mocht je die beide niet hebben.. dan ben ik benieuwd hoe je jezelf redt en kan ik je niet verder helpen!  

Ik kwam deze no-bake cheesecake tegen op de blog van Jolien, Your Lifestyle Guide. Ze noemt het The perfect 15 minute dessert en dat is de ideale omschrijving van dit lekkere nagerecht. Het originele recept is van Jamie Oliver (heb je al door dat hij mijn main recipe man is?) en werd gemaakt voor zijn serie 30 minute meals. Het filmpje kan ik helaas niet terugvinden, dus je zult het moeten doen met mijn uitleg en lichtelijke amateuristische foodfoto's. 


INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

50 gr boter
50 gr hazelnoten
8 digestive koekjes
1 citroen
4 tl lemon curd (bij de AH te koop)
150 gr frambozen
250 gr roomkaas, mascarpone of crème fraîche
1 tl vanille extract (optioneel)
melk (indien nodig)
1 el poedersuiker
pure chocolade als garnering 

BEREIDING 

Doe eerst vier brede, lage glazen in de koelkast of diepvries.

Smelt de boter in een koekenpan en draai het vuur uit. Doe de hazelnoten samen met de koekjes in een schone theedoek en sla de theedoek tegen een aantal keer het aanrecht (pas op er niets uit valt) totdat het een grof mengsel is geworden. 

Voeg het mengsel toe aan de gesmolten boter en roer tot het een geheel is. Rasp de schil van de citroen heel fijn en voeg de citroenrasp toe aan het koekjesmengsel. 

Pak de glazen uit de koeling en verdeel het mengsel over de glazen, waarbij je het goed aandrukt. 

Voeg 1 grote theelepel lemon curd toe aan elk glas en verdeel de helft van de frambozen over de glazen. 

Doe de roomkaas (of mascarpone/crème fraîche) in een kom en voeg de vanille extract toe. Roer goed, voeg de poedersuiker toe en roer nog eens goed tot het een glad mengsel is geworden. Mocht het te dik zijn, voeg dan wat melk toe. 

Verdeel het roomkaasmengsel over de glazen, voeg daarna de overgebleven frambozen toe en rasp ter garnering wat pure chocolade over de glazen. Het is nu klaar om te serveren, maar je kunt het ook een paar uur van tevoren maken en in de koelkast zetten. 

Erg handig als je eters hebt, zo hoef je zelf de keuken niet meer in om het nagerecht te maken terwijl de rest gezellig aan tafel zit te kletsen. Je kunt variëren met verschillende fruitsoorten (bosbessen misschien?) en koekjes, bijvoorbeeld Bastogne. Voor iemand met een nootallergie kun je de hazelnoten gemakkelijk weglaten.

Enjoy!
'Eerst eten, dan opruimen' is mijn filosofie

dinsdag 22 oktober 2013

Week-en-nog-een-beetje-overzicht

De tijd vliegt voorbij, voor mijn gevoel gaan de dagen tien keer zo snel door de drukte met mijn stage en werk. Gelukkig heb ik nog tijd voor wat sport en spel tussendoor. Kijk mee! 

Hele leuke verrassing, ik deed mee met een winactie van Team Confetti en mijn naam werd getrokken! (Foto via Team Confetti)

Ik ging langs bij Søstrene en werd zoals altijd enorm hebberig van alle mooie spulletjes

Al een tijdje was ik op zoek naar was ik op zoek naar zo'n houthakkershemd en toen vond ik 'm eindelijk, bij H&M in de sale

My happy place, de yogastudio van Maxi :-)

Samen met mijn stagebegeleider ging ik naar Prince Avalanche (zie hier wat ik er van vond)

Ik keek oude foto's door en kwam deze tegen uit 2003, hier was ik 13

Lang doorwerken om een deadline te halen en vervolgens hier naar buiten stappen: geen straf

De dagen worden korter en mijn behoefte om 's ochtends te blijven liggen wordt steeds groter...

Mijn eerste zelfhulpboek aangeschaft, hier ga ik binnenkort een review over schrijven!

Dit vind ik de leukste toko van Groningen: een Algerijnse winkel in de Folkingestraat

En dit won ik met de give-away, een hele vrolijke, mooie agenda in Team Confetti style die maar in zeer beperkte oplage verkrijgbaar is ;-)

Mijn favoriete drankje van het moment, warme chocolademelk. Soms maak ik 'm met rijstmelk en soms met koeienmelk, allebei lekker!

Ik deed voor het eerst mee met een hardloopwedstrijd, de 4 mijl in Groningen. Ik ben dik tevreden met mijn eindtijd van 37 minuten! 

Favo snack: toastjes met brie en frambozenjammm

Zo kom ik lange dagen op stage door, voedsel als beloning.

Mijn jaarclub Aurora bestond precies vijf jaar, reden voor een feestje! En ja, dat zijn snorren. 

Toen ik thuis kwam zat mijn haar dankzij de gel-haarlak combinatie  heel "There's something about Mary"

Donderdag was het tijd voor een borrel met collega's bij Grand Café Groningen

En vrijdag had ik na weer naar de film geweest te zijn met Noortje (Short Term 12) een chill avondje by myself, mét kruidnoten en heerlijk geurende kaarsjes

Hoe is jullie week zover? Hopelijk ook wat fijne dingen op de agenda? Liefs! 

zondag 20 oktober 2013

Beautiful Budapest

Iedereen heeft wel zo'n vriendin, het soort dat de mooiste reisjes maakt en het ook nog eens vastlegt op een manier waar het thuisfront stikjaloers van wordt. Karine is zo'n meid die mij steeds weer weet te inspireren om erop uit te trekken en nieuwe steden te gaan ontdekken! Haar drang naar het onbekende is inmiddels zo groot geworden, dat ze samen met haar vriend gaat emigreren naar Sydney, Australië. Ik vind het zo ontzettend gaaf en stoer, al ga ik haar natuurlijk wel missen als ze aan de andere kant van de wereld zit! Gelukkig is Kar inmiddels ook een blog begonnen, waar ik haar nieuwe avonturen trouw op ga volgen. Kijk op Yellowscone om haar kersverse blog te bekijken, you won't be sorry. Voor nu heb ik een primeurtje, namelijk mijn eerste gastblog en wel van lovely Karine herself, over beautiful Budapest! 
Karine: geboren avonturier en blogger in the making

Vriendelijke mensen, romantische gebouwen, een stralend zonnetje en lekkere zoete gerechtjes: Budapest in het voorjaar is een citytrip must. Afgelopen april was ik in Budapest. Gewapend met een 100% Budapest reisgids zijn we de stad van het Sziget festival en de koningin van Hongarije Sisi ingedoken. Ik vond de sfeer in de stad heerlijk. Rustiger en minder gejaagd dan mijn woonplaats Amsterdam. Mensen spreken geen woord Engels en Hongaars is onbegrijpelijk. In Budapest vind je gekraakte panden, Kerts, waarin een soort kroegen zijn ontstaan. Ik kreeg er een beetje een hippie vibe van. Van de Hongaarse keuken heb ik echt genoten. Toppers waren de hartige en zoete pannekoekjes, zoete broodwaren, marzepeinen gebakjes en Dobos taart. Als je van zoet houdt, duik dan zeker een van de goede banketbakkerijen in. In de Hongaarse natuurlijke warm waterbronnen zul je mij niet meer aantreffen . Ik kreeg er een beetje smetvreesneigingen van. Iedereen zat in een groot bad met stilstaand warm water (+/-36 graden) en niet iedereen oogde even schoon en fris.

Het lekkere eten, de rustige sfeer en de mooie gebouwen hebben er voor gezorgd dat ik verliefd op Budapest ben geworden! Een absoluut aanrader!

Nog steeds twijfels? Laat je dan overtuigen door de sfeervolle foto's van deze fotogenieke stad:














zaterdag 19 oktober 2013

Eens iets niet voor mezelf doen

Vandaag begint kinderfestival Cinekid bij ForumImages, gelijk met het begin herfstvakantie. In het kader van mijn stage ben ik verantwoordelijk voor het werven en begeleiden van de vrijwilligers tijdens Cinekid, erg leuk om te doen! Vandaag ga ik zelf ook een shift meedraaien als vrijwilliger, om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden en om te zien of vrijwilligers nog tegen dingen aan lopen, in de communicatie of anderszins.
Afbeelding via ForumImages

Ik loop al langer met het idee rond dat ik graag als vrijwilliger aan de slag wil in mijn gemeente. Op het moment heb ik het erg druk met stage en mijn bijbaan, maar vanaf februari heb ik meer vrije tijd en het lijkt me een goede manier om meer maatschappelijk betrokken te raken, anderen te helpen en (werk)ervaringen op te doen. Op de website van Vrijwilligers Groningen staan allerlei vacatures, je kunt in een bepaalde wijk zoeken en werk vinden dat goed aansluit bij jouw interesses en vaardigheden. Ik heb mooie plannen, nu nog even doorpakken en dan doe ik in februari/maart eens iets niet voor mezelf!

Heb jij ervaring met vrijwilligerswerk? Ik ben zo benieuwd naar ervaringen van anderen!

vrijdag 18 oktober 2013

Jamie Oliver's spaghetti con gamberetti

Het weekend staat voor de deur en ik droom weg bij alle heerlijke gerechten die me toelachen vanaf the interwebz. Dit spaghettigerecht met garnalen van Jamie Oliver staat zeker bovenaan en zal vermoedelijk gemaakt worden ergens dit weekend. Heb jij al wilde (eet)plannen voor dit weekend?

Afbeelding en recept te vinden via Jamie Oliver



zondag 13 oktober 2013

Smakelijk eten: snelle Thaise curry

Een van mijn favoriete kookblogs is Yellow lemon tree van Maura. Ze maakt bijzondere, ongewone gerechten en haar fotografie is echt stunning. Zo zorgt Maura er iedere keer weer voor dat ik haar plaatjes van een gerechten thuis wil maken. Een paar maanden geleden maakte ik een snelle Thaise curry van haar blog en die spookt nog steeds rond in mijn hoofd. Zo. lekker. Je kunt het makkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten of te vervangen en het recept is simpel, maar de smaakcombinaties zullen je tafelgenoten zeker wegblazen. Hoe maak je dat gerecht dan, zeg je? Nou, dat zal ik je vertellen! 


INGREDIËNTEN (4 pers):
20 ml plantaardige olie
600 gr biologische kippendijen, in stukjes
1 aubergine, in stukken
1 ui, grof gehakt
1 knoflookteen, geperst
1 chilipeper in ringetjes (zonder zaadjes als je  niet van heel pittig houdt)
1 cm verse gember, geraspt
1 el garam masala kruiden (bij AH te koop of bij de toko)
2 tl gemalen kurkuma
400 ml kokosmelk
2 el mango chutney
2 el tomatenketchup
3 el sojasaus
1 limoen
1 bosje verse koriander, grof gehakt

Verhit de olie in een wok. Bak hierin de kip even rondom bruin aan. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord.

Doe zo nodig wat extra olie in de wok. Bak hierin de ui en voeg als deze bruin kleurt de knoflook, chilipeper en gember toe. Doe dan de aubergine erbij. Bak even een minuut mee. Voeg nu de garam masala en kurkuma toe en roer zodat alles goed onder zit.

Voeg nu de kokosmelk, kip en aubergine toe. Breng net tegen de kook aan en zet het vuur zacht zodat het zachtjes blijft sudderen. Voeg nu de mango chutney, ketchup en sojasaus toe. Laat alles 4 minuten zachtjes pruttelen totdat de kip en aubergine gaar zijn. Roer af en toe.

Knijp net voor serveren de limoen uit en doe de koriander erbij (houd wat apart voor de garnering).

Serveer met pandan rijst met daarover heen wat vissaus, oystersaus en ketjap. Schep de curry over de rijst en garneer met wat koriander. Bon appétit! 

Dank je wel Maura, voor dit heerlijke gerecht :-)

The Guilty Pleasure Tag

Op de blog Team Confetti van Olga en Meike kwam ik The Guilty Pleasure Tag tegen. Zelf heb ik nog niet eerder een tag ingevuld en deze vond ik origineel bedacht en grappig om te lezen, dus ik dacht, waarom niet? Lees snel verder om te zien wat ik heb ingevuld!

Film: Bring it on


Deze film keek ik voor het eerst in Newport Beach, Californië met mijn nichtje van 8. Aan het einde van de vakantie kenden we alle zinnetjes uit ons hoofd en zongen we te pas en te onpas: "U-G-L-Y you ain't got no alibi, you ugly, hey hey, you ugly!" Denk Kirsten Dunst, cheerleading en een heleboel highschool drama. Het blijft voor mij gewoon een heerlijk foute puberfilm die je als meisje gezien móét hebben.


Serie: Family Guy


Deze serie komt zo vaak langs op Comedy Central (een van de weinige kanalen die ik wél kijk) dat ik inmiddels vrijwel alle afleveringen gezien heb. De zeer droge humor blijft grappig, ook al zijn de verwijzingen naar Amerikaanse popcultuur soms een beetje moeilijk te plaatsen. Baby Stewie vind ik by far het leukste personage, zie bovenstaand filmpje voor bewijs.

Muziek: Dolly Parton - Jolene


Iedere keer als dit nummer voorbij komt, blèr ik keihard mee. De zangeres heeft ook genoeg zelfspot, blijkt uit quotes als: 'It takes a lot of money, to look this cheap.' Dolly blijft mijn heldin!

 

Snack: grilled cheese

All day, erryday. 's Ochtends of 's avonds, je maakt mij altijd blij met een tosti. Wel liever op bruinbrood, met belegen of oude kaas en héél veel ketchup, maar ik vond dit plaatje te mooi om voor mezelf te houden. Ben ik trouwens de enige die vindt dat gesmolten kaas alles beter laat smaken?


Activiteit: windowshopping

Ik ga heel vaak zonder doel (of geld) de stad in. Even browsen, winkels in en uitlopen en kleding/accessoires passen. Het is een vorm van kwellende ontspanning; leuk maar het blijft moeilijk om spulletjes te laten hangen. Mijn regel is: als iets een paar weken in mijn hoofd blijft hangen dan mag ik het na zorgvuldige afweging toch kopen. Uitzondering blijft natuurlijk die impulsinkopen waarvan je ze achteraf goedpraat ;-)


Absurde verzameling: kruiden

Ik heb een behoorlijke verzameling kruiden inmiddels. Chilipeper uit Albanië, chai theekruiden uit India, you name it, I got it! Niet alles wordt even regelmatig tevoorschijn getoverd tijdens het koken, maar dat is iets waar ik wel op probeer te letten. Mijn meestgebruikte kruid is toch wel doodgewone peper uit de pepermolen.


Crush: Joseph Gordon-Levitt

Het kleine ventje uit 3rd rock from the sun en inmiddels een mega lekker ding. Bijkomend voordeel is dat de meeste van zijn films zoals 500 days of Summer, Looper, Inception en Don Jon (nu in de bios, ga ik nog over schrijven!) erg de moeite waard zijn. Zo kun je je lover meenemen onder het mom van: 'Super goede (actie)film, moeten we echt zien', terwijl wij wel beter weten ;-)

Kleding: Flowerpants

Deze broek heb ik bij de Zara gekocht toen ik op vakantie was in Mallorca. Geen moment spijt van gehad! Hij zit heerlijk, als een pyjamabroek, en met die mooie bloemetjes erop is het ook nog eens heel erg hipster-verantwoord. Alles voor mijn image, natuurlijk.

Dat was het voor The Guilty Pleasure Tag, erg leuk om in te vullen! Helaas ken ik nog niet zoveel bloggers omdat ik zelf pas net kom kijken. Heb je een blog en vind je het leuk om de tag over te nemen? Doe dat dan vooral en laat het me weten via een comment! 
Copyright © 2014 Smakelijk Leven