vrijdag 27 september 2013

Stilstaan en verder gaan.

In het kader van stilstaan en verder gaan, een overzichtje van gedane zaken en korte termijnplannen!

Maandag ben ik samen met Liesbeth, Klaske en Dyon naar het concert van Laura Marling geweest in het Vredenburg theater in Utrecht. Haar stijl is redelijk veranderd en er kwam weinig bekends voorbij, maar het optreden bracht me er wel toe om haar wat oudere nummers weer een keer thuis op te zetten. Ik vind ze stuk voor stuk heerlijk, het zijn net mini-verhaaltjes in folkvorm gegoten.

Afbeelding via De nieuwe wildernis

Wellicht heb je iets gezien of gelezen over De nieuwe wildernis. Deze bijzondere Nederlandse natuurfilm is gisteren in première gegaan. Aangezien ik het geluk heb bij een filmtheater stage te lopen, kon ik gistermiddag de film kijken als afsluiting van mijn stageweek. De muziek, de beelden en de prachtige dieren, ik vond het allemaal schitterend! Zeker een bezoekje aan de lokale bioscoop waard.


Lieve Marleen geeft vanavond haar afstudeerborrel! Deze knappe kop heeft met ingang van vandaag maar liefst twee masters op zak en is zelfs al begonnen aan haar splinternieuwe baan in Stadskanoal. Dat smeekt natuurlijk om een goed feestje en daarom staat zij vanavond volop in de spotlight. 

Liefde & Passie brood in de bonus bij de appie, dat ga ik inslaan voor het weekend! En om even heel cheesy te eindigen, dat is mijn centrale thema dit weekend. Veel lieve mensen zien en leuke dingen doen. Hopelijk geldt voor jou hetzelfde! 

donderdag 26 september 2013

Doen deze herfst

  • Wandelen in het bos
  • Zelfgemaakte chocolademelk drinken
  • Koekjes bakken
  • Pompoensoep maken
  • Een dagtrip maken naar een onbekende stad
  • Herfstig uit eten
  • Nieuwe recepten uitproberen
  • Foto's maken in het Noorderplantsoen
  • Een boek lezen op de bank
  • Een filmmarathon houden
  • Een herfst playlist maken
  • Sinterkerstcadeaus bedenken voor vrienden en familie
  • Een handgeschreven brief sturen
  • Mijn kledingkast uitpluizen
  • Naar de sauna
  • Uitwaaien op het strand

woensdag 25 september 2013

Kaasproeverij bij het Reypenaer proeflokaal

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Liesbeth naar een kaasproeverij geweest in Amsterdam. Zij was begin september jarig en als cadeau heb ik haar meegenomen naar het proeflokaal van Reypenaer. Het was een fantastisch leuke middag en de feestvreugde werd zonder twijfel verhoogd door het feit dat er bijpassende wijnen werden geserveerd bij de verschillende kazen. De proeverij werd gegeven door de zoon van de eigenaar van Reypenaer en dat maakte het toch wel bijzonder, aangezien het een echt familiebedrijf betreft. We kregen na afloop een heus certificaat en vertrokken, enigszins beschonken, om daarna een paar biertjes te doen met een vriend uit Groningen. De les van de dag werd toch wel; bier na wijn, geeft koppijn. Maar kaas en wijn daarentegen zijn een ijzersterke combinatie.

Mijn maatje met wie ik altijd hippe, leuke dingen doe; Liesbeth!

Zoveel kaas.. luvvv it

Ik kan niet wachten om te beginnen

De kazen waren erg fotogeniek

Wat wil een vrouw nog meer?

Geitenkaas in de Guillotin, een speciaal snijplankje

Het pakhuis waar 18.000 kazen liggen te rijpen

It's official

De ronde vorm, bekend als Goudse kaas

Ze verkopen ook leuke souvenirs

Kazen inslaan als een malle

Wit, rood, port, wij doen niet moeilijk!

Ik zal iedere kaasliefhebber deze workshop van harte aanbevelen. Het is niet duur (€15), duurt een uurtje en is heel dichtbij het Centraal Station in Amsterdam. Zoek je dus een leuke (verrassings)activiteit? Search no more! 

Zie de website van Reypenaer: www.wijngaardkaas.nl 

maandag 23 september 2013

Top 3 verzorgingsproducten

Qua verzorgingsproducten ben ik niet zo merkvast, ik gebruik van alles door elkaar en blijf zelden langer dan een paar maanden hetzelfde gebruiken. Toch heb ik wel mijn favorieten, producten waar ik om verschillende redenen erg blij mee ben. Vandaag laat ik jullie mijn huidige lievelingetjes zien. 
Deze gezichtscrème heb ik pas kort geleden ontdekt. Een paar weken geleden ging ik met vriendinnen naar Voltt en ik was mijn dagcrème vergeten. Myriam had er een bij zich en dat was deze van Garnier. Hij is betaalbaar (ongeveer €6), trekt snel in en is niet vettig. Allemaal prettige eigenschappen als je het mij vraagt.
Heerlijk zoet is deze bodymist van The Body Shop. Hiervoor hadden ze een andere met een vergelijkbare geur, ook vanille. Daar was ik verzot op, maar die is helaas uit de handel. Dit is een prima vervanging. Het is geen parfum en dus niet zo zwaar. Goed voor alledaags gebruik, al moet je het misschien wel meerdere keren per dag opspuiten als geuren bij jou niet lang blijven hangen
Ik hou van kokos! Daarom was ik behoorlijk in mijn nopjes toen ik deze parel ontdekte. Je haalt er gemakkelijk je nagellak mee af en daarna ruiken je nagels naar een tropische cocktail. Win-win zeg ik. Het is ook nog eens erg budgetproof, des te meer reden om deze nagellakremover in huis te halen. 

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen. Wat zijn jullie favoriete verzorgingsproducten?

zaterdag 21 september 2013

Films bij de Verkadefabriek

Gisterochtend zat ik samen met mijn stagebegeleider om 07:16 in de trein richting Den Bosch. Op de planning stond een dagje films kijken bij het filmtheater De Verkadefabriek. Geen straf, aangezien ik gek ben op films kijken én graag (voor mij) nieuwe steden bezoek. We begonnen uiteraard ons bezoekje met een Bossche bol, waar ik erg blij mee was - zie onderstaand bewijs. De films vielen ook zeker niet tegen, daar zal ik later nog een aparte blogpost aan wijden. Onze keuze viel op Jimmy P, How to describe a cloud en La vie d'Adèle. Heel verschillende films, van een ingetogen, Taiwanese drama tot een drie uur durend portret van een Frans meisje die een relatie aangaat met een kunststudente. Ik heb wat foto's kunnen maken, dus kijk mee! 

woensdag 18 september 2013

Practice and all is coming

When in Mallorca, do a backbend at the beach
 
Om zes uur vanavond ga ik weer naar mijn wekelijkse yogales. In september 2012 ben ik begonnen met lessen bij de yogastudio van Maxi in Groningen. Zij geeft voornamelijk Ashtanga Yoga en dat is mij vanaf dag 1 zeer goed bevallen. Dat wil niet zeggen dat het een eitje is, verre van, maar de manier waarop Maxi lesgeeft is zo fijn en bemoedigend dat ik elke les weer door kom. Ongeacht of een bepaalde houding me (weer) niet lukt of dat ik een slechte dag/week/maand heb. Daarnaast neemt Maxi echt de tijd voor haar studenten, elke les duurt negentig minuten en na afloop volgt vrijwel altijd een verhaaltje met een mooie boodschap. Zo loop ik elke week de studio uit met een ontspannen gevoel en een leeg hoofd. Ze geeft en host ook leerzame, verdiepende workshops waarop ze ingaat op verschillende aspecten van Ashtanga Yoga, zoals ademhalingstechnieken.

Wil je een yogales volgen en woon je in Groningen of omstreken, dan raad ik van harte de studio van Maxi aan. Ze is betrokken, erg professioneel en is constant bezig met het bijspijkeren van haar kennis. Ik zet hieronder haar website en contactgegevens, neem vooral een kijkje! Op haar website kun je ook lezen over de achtergrond en principes van Ashtanga Yoga. Ik kleed me snel om en ga die kant op, het is weer tijd voor mijn portie Ashtanga ;-)


Ashtanga Yoga in Groningen
Adres:
De Kranepoort
Kraneweg 13-2
Groningen
Website: www.ashtangaingroningen.com
E-mailadres: maxi@ashtangaingroningen.com
Ashtanga Yoga Therapy Facebookpagina 

dinsdag 17 september 2013

Tune & tea

Zo, mijn werkdag zit er weer op. Vandaag heb ik twee dingen die ik jullie niet wil onthouden.


Ten eerste deze thee. Ik heb 'm nog niet geprobeerd, maar het is een mooie, vrolijke verpakking toch? Clipper thee is onder andere te koop bij De Tuinen en de variant Sleep Easy is in ieder geval erg lekker voor het slapengaan (goh). De tijd is weer gekomen om 24/7 thee te drinken, dus probeer eens wat nieuws uit in plaats van die saaie English Blend/Earl Grey/insert random theesoort. 

Ten tweede dit nummer, van mijn huidige favoriete band, Bastille. Ik zal er verder geen woorden aan vuil maken, turn up the volume and enjoy! 

maandag 16 september 2013

It's Monday: time to take over the world


Fijne maandag! Ook een mooi weekend gehad? Ik heb vrijdag een much needed Girls Night gehad, met tot gevolg dat ik zaterdag tot drie uur in bed lag. Pizza, wijn, en wodka is toch niet zo'n verstandige combinatie. Zondag was een stuk relaxter, ik ben met mijn vlam uit eten geweest in het wonderschone Akkrum, bij restaurant Goerres. Als je je ooit in de buurt bevindt, het is zeker een aanrader! Zowel de locatie als het eten was tip top in orde. Je hoeft me natuurlijk niet op mijn woord te geloven, zie de foto's hieronder voor wat beeldmateriaal van mijn weekend.
Grouphug!
Broodje vooraf. Want, waarom niet?
Feanhoper poddestuolletaart
Thais laamspotsje
Crême Brûlée mei boereiis

Hier nog even een filmpje, om te lachen!

zondag 15 september 2013

Lazy Sunday morning

De dagen worden korter, het weer wordt druiliger. De zomer loopt ten einde en gaat over in de herfst. De hoeveelheid thee die in mijn huis gedronken wordt, is sterk vermeerderd de afgelopen week en ik heb ook al een beetje geklaagd over de kou. Toch zijn er ook voordelen aan de wisseling van het seizoen. Ik mag namelijk mijn herfst/wintergarderobe weer tevoorschijn halen en dat is geen straf, kan ik je vertellen! Om de vreugde te verhogen, keek ik op mijn Pinterest borden. Wat valt me op: laagjes, veel laagjes én ik moet dit jaar eindelijk een hoed kopen. Geen verrassing, dat ik mijn post besluit met het feit dat er weer geshopt moet worden. So long summer, hello fall! 











Afbeeldingen via Pinterest

zaterdag 14 september 2013

Smakelijk eten: Jamie's Sicilian stew



Vandaag even een receptje van Jamie Oliver. Het is makkelijk en lekker, need I say more?

Ingrediënten (4 personen)
  •  olijfolie
  • 2 grote aubergines, in grote stukken gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  •  zeezout (of gewoon keukenzout)
  •  gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine bos peterselie, steeltjes en blaadjes apart fijngesneden
  • 2 eetlepels uitgelekte en gespoelde kappertjes
  • 1 handje groene olijven zonder pit 
  • 2-3 eetlepels wittewijn azijn
  • 5 grote, rijpe tomaten, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan

Pak een grote koekenpan, giet er wat olijfolie in en zet op het vuur. Voeg de aubergines en oregano toe, breng op smaak met wat zout. Zorg ervoor dat de stukken aubergine allemaal bedekt raken met olie. Bak op hoog vuur 4-5 minuten en schud de pan af en toe zodat het niet aanbakt.  

Als de aubergines goudbruin beginnen te kleuren, voeg dan de ui, knoflook en de steeltjes van de peterselie toe. Bak nog een paar minuten. Als het geheel te droog wordt, voeg dan wat olijfolie toe.

Voeg de kappertjes, olijven en azijn toe. Als de azijn is verdampt, voeg dan de tomaten toe en laat op laag vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten.

Proef en voeg naar smaak zout, peper en azijn toe. Maak af met wat goede olijfolie, de overige peterselie en de geschaafde amandelen. Ik maakte er wat pasta bij en gebruikte de stoof als saus. Bon appétit! 

Oorspronkelijke recept

Een cupcake als toetje, dat heb je wel verdiend toch? 

donderdag 12 september 2013

KOFFIE DRINKEN IN GRONINGEN

Koffie drinken staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Ik woon nu een aantal jaren in Groningen en er blijven steeds leuke, nieuwe koffietentjes bij komen. Zaak natuurlijk om die, gewapend met een partner in crime, allemaal uit te proberen. Voor mij is de ultieme combinatie een cappuccino met een goed stuk taart. Als het ook nog eens mooi aangekleed is en de bediening is vriendelijk, dan kom ik zeker terug. Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet. Deze koffietentjes zijn zeker een bezoekje waard!

PLUSPUNTEN
- heerlijke taart;
- grappige eigenaar;
- gezellige huiskamersfeer;
- bijzondere thee- en koffiesoorten.

ADRESGEGEVENS
Oude Kijk in 't Jatstraat 32
9712 EK Groningen

PLUSPUNTEN
- leuke barista's;
- mooi terras;
- loopafstand van de Herestraat en Centraal Station.

ADRESGEGEVENS
Gedempte Zuiderdiep 26
9711 HH Groningen

PLUSPUNTEN
- aparte drankjes zoals witte chocolademelk;
- koffie en thee in van die coole dubbelwandige glazen
- mooi, strak interieur;
- gevarieerd publiek.

ADRESGEGEVENS
Brugstraat 6
9711 HX Groningen

PLUSPUNTEN
- mooie locatie aan het Ebbingekwartier;
- de bar zit in een container;
- bijzonder terras met strandstoelen.

ADRESGEGEVENS
Kolendrift 11-1
9712 MT Groningen

Pluspunten:
- die prachtige bar!
- de rest van het interieur is ook erg gaaf;
- je kunt er kunst kijken en kopen;
- dichtbij het Harmoniegebouw en de UB;
- taart, cupcakes, bonbons.. you name it, they got it!

Adresgegevens: 
Oude kijk in 't Jatstraat 24
9712 EJ Groningen
Copyright © 2014 Smakelijk Leven